preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Mihanovića Zagreb

Login
DABAR 2021.

 

4. a - razredna stranica

Školski list "Mihić"

Mi u medijima

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Novi lektirni naslovi u školskoj knjižnici
Autor: Vanja Jurilj, 2. 12. 2020.

Dragi učenici, i ove godine je fond školske knjižnice obogaćen novim naslovima - ovoga puta je riječ o tri nova lektirna naslova koji su postali obavezni kao djela za cjelovito čitanje. Riječ je o naslovima: Nada Mihelčić: Zeleni pas; Siniša Glavašević: Priče iz Vukovara i Miro Gavran: Zaljubljen do ušiju.

Knjiga imamo u dovoljnom broju, spremne su za posudbu, a vjerujemo i za užitak čitanja! 


Siniša Glavašević: Priče iz Vukovara

Knjiga donosi dvadeset i četiri kratke priče koje je Siniša Glavašević, legendarni izvjestitelj iz opkoljenog Vukovara, napisao "za svoju dušu i za dušu Vukovara". Priče su izniman zapis iskustva rata i razaranja od kojih i autor i nakladnik žele spasiti buduće generacije. Istovremeno, to su i zapisi o ljubavi prema gradu zbog kojih vrijedi pamtiti i živjeti!

 

 

 

Nada Mihelčić: Zeleni pas 

Zeleni pas je roman za mlade Nade Mihelčić, autorice poznatog romana za mlade ˝Bilješke jedne gimnazijalke˝, a posvećen je svim mladim ljudima i roditeljima, koji su prošli ili prolaze teške bitke u "ratu" s drogom. U tom "ratu", pored onih koji su uvučeni u pakao droge, stradavaju i oni koji je nikad nisu probali. Ovo je priča jedne takve djevojke. 

 

Miro Gavran: Zaljubljen do ušiju

Miro Gavran omiljeni je pisac djece i mladih, a naročito kada piše o ljubavi.      
"Ta ljubav je zaista čudna pojava. Posve mi je izmijenila život i više ništa nije kao prije. Kad me Oliver pozove u kino gledati borilački film, ja kažem:
- Neću, hvala.
Eto, dotle je došlo da mi više ni borilački filmovi ne znače ništa. Kad me Pavo pozove na košarkašku utakmicu, ja opet kažem:
- Neću, hvala.
Jednostavno, više me ne veseli ništa što me je nekada veselilo, i više mi ništa nije važno od onoga što mi je nekada bilo najvažnije. Toliko je ta ljubav opasna i nezgodna da bih bio stoput sretniji da se nikada nisam zaljubio i postao njen rob.
Svakog jutra, čim se probudim, ja počnem misliti na Lanu, i onda cijeli dan, ma što radio, mislim samo na nju. Sve dok ne zaspim. Zar to nije grozno?! Počinjem zavidjeti onima koji nisu zaljubljeni, koji žive normalnim životom.
Ako vi mislite da sam ja zaljubljen od rođenja, ljuto se varate..."

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju