preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Mihanovića Zagreb

Login
DABAR 2021.

 

4. a - razredna stranica

Školski list "Mihić"

Mi u medijima

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Klikni „like“ i pomozi da naša škola osvoji nagradu za najbolji video!
Autor: Sanja Nađ, 18. 10. 2021.

Pogledajte video naših učenika prijavljen za veliko Carnetovo natjecanje! Kliknite „like“ ako vam se video svidio i podijelite ga s prijateljima, jer na taj način naša škola konkurira za nagradu publike! Osim toga, priželjkujemo i pohvalu za digitalnu kreativnost – nagradu koju će dodijeliti stručni žiri, odnosno CARNET-ov odjel za Digitalnu kreativnost. 

Glasovanje traje od 18.10. do 26.10.2021. godine! Požurite!

https://www.youtube.com/watch?v=AXuTQRuxEnM

O čemu se zapravo radi? Pročitajte u nastavku teksta


„Kamera, ton, e-lektira!“ je CARNET-ovo natjecanje u izradi lektirnih videonajava namijenjeno osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj, koje se održava u okviru CARNET-ove konferencije za korisnike – CUC2021: Nove prilike. Drugim riječima, kao što postoje reklamne najave za filmove, tako je trebalo snimiti kratku najavu – nagovor na čitanje određene lektire!

Naša škola prijavila se s video najavom knjige Ružni pačić, Hans Christiana Andersena. Lektira je to za drugi razred, a u snimanju je sudjelovao 2.a u produženom boravku, kao i nekoliko učenika iz zbora viših razreda naše škole! Mentori su bili učiteljica Martina Nemet, koja je s učenicima napravila radionicu (učenici su govorili o knjizi, crtali za animirani film, glumili, pjevali), zatim učitelj informatike Lovro Sindičić, koji je u programu Scratch animirao nacrtane likove (program je to o kojem isti učenici uče pod informatikom) te profesorica glazbene kulture Josipa Jurenec, koja je zaslužna za glazbenu pratnju na pianu, i koja je angažirala nekoliko naših solista iz školskog zbora da nam pomognu u glazbenom dijelu, da podrže našu akciju u ime učenika viših razreda! Radi se o poznatoj pjesmi Ne rugaj se, UNICEF-ovoj himni protiv vršnjačkog nasilja.

Ova je tema jedan od razloga zašto smo za lektirni naslov odabrali upravo bajku Ružno pače. Emotivna priča u kojoj se svatko može prepoznati, koja izaziva suosjećanje i koja zasigurno nije samo dječja bajka za malene. Ona je mnogo više od toga! Dva tjedna razgovarali smo tako o Ružnom pačetu, o vršnjačkom nasilju, čitali smo ulomke iz knjige, govorili smo o značenju ljepote, o njenoj promjenjivosti, o tome što nas čini lijepima iznutra i izvana... Nastalo je tako mnogo zanimljivog videomaterijala, mnogo više od samo 2 minute koliko je smio trajati video za Carnetov natječaj.

Zato smo odlučili napraviti još jedan, dulji video, sa svim našim mudrim mislima i s još više kadrova animiranog filma. Taj drugi video moći ćete pogledati nakon završetka ovog natjecanja, a do tada – glasujte!!

KAKO BISTE MOGLI KLIKNUTI "LIKE" I GLASOVATI, VIDEO JE POTREBNO OTVORITI SA YOU TUBE STRANICE (Klikni na YouTube logo i slijedi poveznicu.)

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju