preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Mihanovića Zagreb

Login
DABAR 2021.

 

4. a - razredna stranica

Školski list "Mihić"

Mi u medijima

Dokumenti

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 11. 2013.

Ukupno: 189010
Ovaj mjesec: 1424
Ovaj tjedan: 145
Danas: 78
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Upisi u 1. razred osnovne škole u školskoj 2021./2022. godini
Autor: Sanja Nađ, 28. 1. 2021.

Poštovani roditelji učenika prvih razreda, 

sukladno odredbama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN 98/19) i Pravilniku o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava (NN 67/14), postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djece radi upisa u 1. razred osnovne škole provodi se od 31. ožujka do 15. lipnja u osnovnoj školi koju će dijete pohađati prema upisnom području.

Iscrpne informacije o cijelom postupku možete pročitati u nastavku.  

Školske pedagoginje

 


 

Zakonske odredbe vezane uz upis u školu

Sukladno postojećem Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN 98/19) i Pravilniku o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava (NN 67/14), postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djece radi upisa u 1. razred osnovne škole provodi se od 31. ožujka do 15. lipnja u osnovnoj školi koju će dijete pohađati prema upisnom području.

 

Iznimke od navedenog roka

Iznimno od navedenog roka, djeca školski obveznici u školskoj godini 2021./2022. s već utvrđenim teškoćama u razvoju i djeca koja su u školskoj godini 2020./2021. dobila Rješenje o odgodi upisa u 1. razred osnovne škole, trebaju pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja zbog upisa u 1. razred osnovne škole u vremenu od 1. veljače do 15. travnja.® Molimo roditelje djece s već utvrđenim teškoćama u razvoju i koji su bili odgođeni prošle godine da se za termin pregleda u Školi naruče putem broja tel. 01/2924 862.

 

Liječnički pregled

S obzirom da pregled djeteta obavlja stručno povjerenstvo škole kojega je član i nadležni školski liječnik, roditelj/skrbnik obavezan je prijaviti dijete za pregled u ambulanti nadležnog školskog liječnika, a s ostalim članovima stručnog povjerenstva dužan je utvrditi termin pregleda u školi koju će dijete pohađati prema upisnom području.

Termine pregleda djeteta u ambulanti nadležnog školskog liječnika možete odabrati putem online aplikacije prema adresi prebivališta djeteta: www.terminko.com


U slučaju da vaše dijete ima određenih teškoća molimo da se za pregled da se naruče na termine:  Odgode 2021./2022. - Sistematski pregled prije upisa u prvi razred osnovne škole https://www.terminko.hr/lokacija/dubrava4/odgode-2021-2022-sistematski-pregled-prije-upisa-u-prvi-razred-osnovne-kole/1
 

Epidemiološke mjere

Sukladno epidemiološkoj situaciji i organizacijskim mogućnostima Službe za školsku i adolescentnu medicinu NZZJZ „ Dr.A. Štampar“ provodit će se pregledi djece prije upisa u prvi razred koji proizlaze iz Plana i programa mjera preventivne i specifične zdravstvene zaštite školske djece i adolescenata.
Pregledi će se odvijati dinamikom koju dozvoljavaju propisane epidemiološke preporuke (skraćeno vrijeme boravka u ambulantama, prozračivanje i dezinfekcija prostora itd.).

Kako bismo skratili vrijeme boravka u ambulanti , sukladno epidemiološkim mjerama zaštite, molimo vas :

1.ispunite online obrazac za roditelje (nalazi se na četvrtom koraku rezervacije termina)
2.skenirajte/ poslikajte iskaznicu cijepljenja vašeg djeteta i pošaljite ju preko online obrasca (nalazi se na četvrtom koraku rezervacije termina)
3.skenirajte/poslikajte medicinsku dokumentaciju, ukoliko je dijete ima zbog kronične bolesti ili teškoća u razvoju i pošaljite ju preko online obrasca (nalazi se na četvrtom koraku rezervacije termina)

Ako niste poslali tražene skenove/slike tijekom rezervacije termina, iste možete poslati na na mail djelatnika s kojeg vam je poslan rezervacijski email.
U naslov emaila napišite ime, prezime i datum rođenja djeteta.
Svu dokumentaciju je potrebno poslati najkasnije 72 sata prije termina pregleda. Ukoliko u navedenom roku dokumentacija nije dostavljena elektroničkim putem, pregled se neće obavljati.

Upute o dolasku u ambulantu
1. Na pregled u školsku ambulantu, u točno zakazan termin; dijete dovodi jedan roditelj
2. Molimo vas da ne dolazite u slučaju pojave povišene temperature ili respiratornih simptoma (kod Vas ili djeteta).
3. Prije ulaska u zdravstvenu ustanovu mjeriti će se temperatura beskontaktnim toplomjerima, roditeljima i djeci.
4. Roditelj mora nositi zaštitnu masku.
5. Putem zdravstvenih iskaznica provjeravat će se je li izrečena mjera samoizolacije roditelju ili djetetu
6. Prije dolaska u školsku ambulantu potrebno je voditi dijete stomatologu (upute ćete dobiti u emailu nakon rezervacije termina). Isto tako, potrebno je izvaditi krv u laboratoriju, bar tri dana prije termina sistematskog. (uputnicu ćete dobiti u emailu nakon rezervacije termina)
7. Po obavljenom pregledu, ukoliko je dijete zdravo, bit će cijepljeno protiv dječje paralize te ospica, rubeole i zaušnjaka.(IPV+MPR)

 

Molimo Vas za suradnju i razumijevanje!

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju