preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Mihanovića Zagreb

Login
Upisi u 1. razred

Upis u srednju školu

Dokumenti

Jezikomat

Jezični savjeti profesora Filozofskog fakulteta, Marka Alerića

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Radijska emisija

Radijska emisija učenika 7. b razreda

Razredna stranica 2. a

Marijini obroci

Sportski kutak

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 11. 2013.

Ukupno: 242897
Ovaj mjesec: 1325
Ovaj tjedan: 196
Danas: 17
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Tradicionalna talijanska kuhinja
Autor: Josipa Špoljarić, 2. 3. 2014.

Prošli mjesec upoznavali smo tradicionalnu talijansku kuhinju.


 

Saznali smo da je u prošlosti pizza bilo tijesto kojim su pekari provjeravali je li peć za pečenje dovoljno zagrijana. Kako se ipak tako pečeno tijesto ne bi bacalo, prodavali su ga sirotinji na ulicama. Zato je pizza kroz povijest bila i poznata kao hrana sirotinje.

Učili smo kako se zovu različiti oblici talijanske tjestenine i po čemu su dobili ime.

Istraživali smo koja je pizza omiljena među učenicima naše škole. Pobijedila je CAPRICCIOSA, tj. miješana pizza s rajčicom, sirom, šunkom, gljivama i maslinama.

U našem EU-projektu ipak nam je najzanimljiviji (i najukusniji!) trenutak bio oblikovanje pizza, pečenje u školskoj pećnici i degustiranje vlastitih kreacija. Zahvaljujemo tetama kuharicama koje su, s puno dobre volje, sudjelovale u ostvarenju ovoga mini-kulinarskog izazova.

učenici 4.a razreda

 

 



Priloženi dokumenti:
Sesame_Street_-_Garfield_s_Pasta_Song.avi (8.03 MB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju