2015-12-17 15:08:00

Više od jedne radosti

Adventski sajam u Zagrebu ove je godine proglašen najboljom božićnom destinacijom u Europi, što nas je potaknulo da na trenutak napustimo našu bajkovito uređenu knjižnicu i zaputimo se u srce grada. Razveselila nas je i vijest da se u Kuli Lotrščak održava izložba Zvonimira Baloga, koji je uz status generacijama omiljenog dječjeg književnika poznat i kao vrstan likovni majstor.  

Knjižničarka Vanja Jurilj i pripravnica Anja Đurđević na izložbu „Balogovo staro k`o novo“ na kratki izlet povele su članice školske novinarske sekcije te članove skupine Mladi knjižničari.

Do Strossmayerovog šetališta popeli smo se ZET-ovom uspinjačom i prije odlaska na naše prvo odredište s vrha uživali u pogledu na svjetlucavi grad.

Izložba se protezala kroz više prostorija do kojih smo se penjali i spuštali vijugavim i krivudavim stepenicama Kule Lotrščak što je izloženim djelima dalo dodatni šarm i dinamiku.  Svi smo se složili da je Balog jednako dobar slikar i kipar kao i pisac. Jednom rječju – umjetnik. U njegovim ilustracijama, skulpturama i ostalim kreacijama mnogi su prepoznali motive i boje iz pročitanih priča, a maštoviti svijet u koji nas je uveo razvedrio bi baš svaki tmuran zimski dan.

Nakon šarenila izložbe, oduševilo nas je i ono adventsko koje smo svim osjetilima upijali šetajući Tomićevom, Trgom bana Jelačića, Europskim trgom, Kurelčevom pa sve do Zrinjevca. Naš smo mali izlazak tamo završili slatkim fritulama prije povratka u još slađu školsku knjižnicu... 


Osnovna škola Antuna Mihanovića Zagreb