2016-04-25 12:50:38

Međunarodni stručni skup u našoj knjižnici!

U knjižnici OŠ Antuna Mihanovića u Zagrebu u petak se od ranog jutra odvijao pravi mali međunarodni stručni skup - radni sastanak IFLA-ine Sekcije za školske knjižnice čija je članica i naša školska knjižničarka. 

Uz predsjednicu Sekcije Leslie Farmer (SAD), tajnicu Annike Selmer (Norveška)  te informacijskog koordinatora Alberta K. Boekhorsta (Brazil) pridružilo nam se i sedam članica Sekcije: Irina Nehme (Njemačka), Joanne Plante i Dianne Oberg (Kanada), Karen Gavigan (SAD), Valérie Glass (Francuska) te dvije domaće članice, Ivanka Stričević i naša knjižničarka, Vanja Jurilj. Na sastanku su se razmjenjivala iskustva i ideje u svrhu poboljšanja statusa školskih knjižnica i knjižničara te jačanju statusa  knjižničarske profesije u školi i društvu.

U popodnevnim satima održan je i sastanak sa hrvatskim školskim knjižničarima u hotelu Palace gdje su gosti našim kolegama ispričali više o školskom knjižničarstvu zemalja iz kojih dolaze,  a prije toga posjetiti su i XV. gimnaziju kako bi dobili što bolji uvid u školsko knjižničarstvo Hrvatske.

 


Osnovna škola Antuna Mihanovića Zagreb