2020-01-13 11:52:10

UPISI U SREDNJU ŠKOLU- KORISNE INFORMACIJE

Dragi roditelji i učenici osmih razreda, 

u nastavku pročitajte korisne informacije vezane uz upise u srednje škole za šk. god. 2020./2021.

1. www.upisi.hr

Na ovoj web stranici pratite:

naslovnica® obrazovni programi (na ovoj web stranici možete pretraživati obrazovne programe i škole koje ih provode; prikazuju se samo obrazovni programi škola koje su unijele potrebne podatke o uvjetima upisa) Sve informacije o postupku prijava i upisa u srednju školu za školsku godinu 2020./2021. u publikacijama prema tipu učenika (Brošura: Idemo u srednju!!!) Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021.

Učenici se prijavljuju i upisuju u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021. elektroničkim načinom putem mrežne stranice www.upisi.hr, a na temelju natječaja za upis koji raspisuju i objavljuju srednje škole (rok za objavu natječaja bit će poznat kada bude objavljena Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021). Trenutno su na stranici postavljeni dokumenti vezani uz šk. godinu 2019./2020., tek u svibnju/lipnju 2020. bit će dostupni dokumenti za upis u SŠ u šk. god. 2020./2021.

Natječaj za upis sadrži:

predmet posebno važan za upis koji određuje SŠ natjecanje iz znanja koje se vrednuje pri upisu, a određuje ga SŠ popis zdravstvenih zahtjeva za programe obrazovanja u koje SŠ planira upisati učenike popis posebnih dokumenata koji su uvjet za upis u pojedini obrazovni program datume provođenja dodatnih ispita i provjera …

2. www.ucenici.com

naslovnica ® UPISI U SREDNJE ŠKOLE (sve o upisima u SŠ, zakoni pravilnici i sve vezano uz obrazovanje)

3. www.hzz.hr

naslovnica ® publikacije ® Brošure za upis učenika u srednju školu 2020./2021. (trenutno su na stranici postavljene brošure vezane uz šk. godinu 2019./2020., ali ih svakako pregledajte jer se ne mijenjaju puno svake šk. god.)

U brošurama se nalaze opisi zanimanja, informacije o uvjetima upisa, stipendijama, školama i programima obrazovanja, učeničkim domovima, najtraženijim zanimanjima te uslugama profesionalnog usmjeravanja Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje.

4. www.cisok.hr

Glavni cilj Centara za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK) je unaprijediti osobne potencijale korisnika za cjeloživotni razvoj karijere. U CISOK-u je moguće dobiti savjete vezane uz traženje i odabir srednje škole kao i budućeg zanimanja.

naslovnica ® učenici osnovne škole ® važne informacije/ uvjeti upisa u SŠ/ koje vrste SŠ i programa obrazovanja postoje/ učenički domovi/ stipendije/ korisni materijali/ korisni linkovi

5. https://e-usmjeravanje.hzz.hr/

Ovo je portal na kojem možete pronaći informacije i upitnike koji će vam pomoći pri odabiru srednje škole.

naslovnica® obrazovanje® opisi zanimanja (ovdje možete dobiti informaciju koju je školu potrebno završiti za određeno zanimanje/posao) naslovnica® alati za upravljanje karijerom® Moj izbor: Upitnik interesa i kompetencija (pomoću ovog upitnika ocjenjivat ćete svoje interese i kompetencije te ćete doći do liste zanimanja koja su u skladu s vašim odgovorima; to vam može pomoći u odabiru budućeg zanimanja i školovanja) naslovnica® alati za upravljanje karijerom® Upitnik za samoprocjenu osobina ličnosti povezanih s poslom (ovaj upitnik služi kako biste se bolje upoznali s vlastitim osobinama i prepoznali zanimanje koje vam najviše odgovara, a koje je u skladu Vašim osobinama)

Osnovna škola Antuna Mihanovića Zagreb