preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Mihanovića Zagreb

Login
Na Dušni dan...

 

U šumi se potok jada,
odletjele na jug ptice,
zebu grane i grančice –
lišće pada.


Mnogo bješe sreće, rada:
zemljica je umorena.
S bukve, hrasta i jasena
lišće pada.


Spavati je zemlja rada.
Dun'te vjetri, kroz šumicu
prostrite joj posteljicu.
Lišće pada.


Mir! Ručice sklopi sada.
Naših njiva na plotove,
naših dragih na grobove
lišće pada.


                  Vladimir Nazor

3. a-razredna stranica

4. a-razredna stranica

e-boravak

Sigurnost na internetu

Pravopisne vježbe

Kalendar
« Lipanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

e-Vježbaonica

e-Škole

Naša škola 

Školski list "Mihić"

Školski kurikulum

Školski projekt

Mi u medijima

LIST UČENIKA 8. b razreda

Priloženi dokumenti:
Nasa krila.pdf

O knjižničarki

Vanja Jurilj, diplomirana knjižničarka i diplomirana komparatistica radi kao stručna suradnica knjižničarka u Osnovnoj školi Antuna Mihanovića od 1999. godine. Nakon završetka studija radila je u novinarstvu, marketingu i informatici. U radu u školskoj knjižnici koristi sva znanja i vještine stečene obrazovanjem, raznorodnim, međusobno nadopunjujućim, poslovima koje je radila i stalnim stručnim i osobnim usavršavanjem. Od početka rada u školskoj knjižnici vodi Mlade knjižničare, Novinarsku družinu i uređuje školski list Mihić. Kako bi unaprijedila njegovu kvalitetu, osmislila je i s Novinarskom družinom provodi projekt Zapazi, izrazi, promijeni kojem je cilj poticati i razviti kod učenika aktivan međuodnos: pojedinac – okruženje- društvo. Od 2011. godine Novinarska družina je i inicijator i jedan od glavnih nositelja višegodišnjeg projekta Škola kakvu želimo.

 

 

Međunarodni uspjesi

Autorski projekt  Zapazi, izrazi, promijeni predstavljen je i međunarodnoj stručnoj javnosti na Okruglom stolu o slobodnom pristupu informacijama održanom 2008. godine u Zagrebu i na Svjetskom kongresu školskih knjižničara u Padovi 2009. godine. Na Svjetskom kongresu školskih knjižničara u Dohi, Katar, 2012. godine predstavljala je školu, grad Zagreb i Hrvatsku  izlaganjem na temu Sreća kao legitiman pedagoški cilj: uloga školske knjižnice

Zjednicu škoslkih knjižničara Hrvatske predstavljala je i na Svjetskom kongresu školskih knjižničara 2014. u Moskvi, Rusija (http://www.husk.hr/svjetski-kongres-skolskih-knjiznicara-u-moskvi-paketic-suprotnosti/) i na IFLA-inom kongresu 2016. u Cape Townu, Južnoafrička Republika (http://www.husk.hr/odrzana-je-81-ifla-konferencija-ili-svi-smo-jedno-pleme-pod-nebom/).

 

Angažman u stručnoj i široj društvenoj zajednici

Od 2007. godine se aktivno uključila u rad Hrvatske udruge školskih knjižničara u okviru marketinškog tima za promjenu percepcije školskog knjižničara. Od 2008. do 2010. godine je bila dopredsjednica Hrvatske udruge školskih knjižničara a od travnja 2010. godine je njena predsjednica. U okviru aktivnosti za Hrvatsku udrugu školskih knjižničara organizirala je i vodila nekoliko okruglih stolova na aktualne teme iz školskog knjižničarstva: Financiranje školskih knjižnica, Školska knjižnica budućnosti, Marketing u školskoj knjižnici i Knjiga i drugi mediji. Na okruglom stolu o slobodnom pristupu informacijama 2010. godine na temu Utjecaj globalne ekonomske krize na knjižnice i slobodan pristup informacijama u organizaciji Hrvatskog knjižničnog društva održala je izlaganje na temu Zagovaranje školskih knjižnica.

Pokrenula je i uz suradnike organizirala tri samostalna stručna skupa Hrvatske udruge školskih knjižničara: Horrori a priori: knjige o kojima se ne govori a tražene su o školskim knjižnicama, Split, 2011.; Školske knjižnice: ključ za prošlost, sadašnjost i budućnost, Zagreb, 2012.; Znanje koje gradi mostove: jedan prilog toleranciji i razumijevanju, Vukovar, 2013.; Sine qua non školskoga knjižničarstva, Zadar 2014., Odakle dolazimo, kamo idemo - uloga knjižnice u kurikularnoj reformi, Varaždin, 2015., Čitanje i odrastanje, Rijeka, 2016., Susret znanja na susretištu rijeka, Karlovac, 2017. i  Sva lica školskih knjižnica, Supetar, 2018. 

Kao članica Povjerenstva za izradu novog Standarda za školske knjižnice bila je angažirana u njegovoj izradi, a od jeseni 2013. bila je članica Tima za izradu Strategije knjižničarstva Hrvatske do 2020. godine. Dobitnica je Nagrade Višnja Šeta za poseban doprinos školskome knjižničarstvu u 2013. godini

Od 2015. godine članica je IFLA-ine Sekcije za školske knjižnice, a od 2016. godine Predsjednica IASL podružnice za Europu.

U proljeće 2019. godine je postala članicom Hrvatskoga knjižničnoga vijeća pri Ministartsvu kulture, a u listopadu 2019. godine bila je glavna i odgovorna organizatorica Svjetskoga kongresa školskih knjižničara održanog u Dubrovniku. 

 

Prilozi:

 

 
preskoči na navigaciju