preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Mihanovića Zagreb

Login
Na Dušni dan...

 

U šumi se potok jada,
odletjele na jug ptice,
zebu grane i grančice –
lišće pada.


Mnogo bješe sreće, rada:
zemljica je umorena.
S bukve, hrasta i jasena
lišće pada.


Spavati je zemlja rada.
Dun'te vjetri, kroz šumicu
prostrite joj posteljicu.
Lišće pada.


Mir! Ručice sklopi sada.
Naših njiva na plotove,
naših dragih na grobove
lišće pada.


                  Vladimir Nazor

3. a-razredna stranica

4. a-razredna stranica

e-boravak

Sigurnost na internetu

Pravopisne vježbe

Kalendar
« Kolovoz 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

e-Vježbaonica

e-Škole

Naša škola 

Školski list "Mihić"

Školski kurikulum

Školski projekt

Mi u medijima

LIST UČENIKA 8. b razreda

Priloženi dokumenti:
Nasa krila.pdf

 

Učenička zadruga dragovoljna je učenička organizacija. Učenici uključeni u Zadrugu pod vodstvom učitelja - mentora razvijaju  sposobnosti i interese te stječu i produbljuju tehnička, gospodarska, društvena, biološka i srodna znanja iz područja važnih za cjelokupan proizvodni proces od planiranja do tržišnog i drugog vrednovanja rezultata rada.

U Zadruzi se razvijaju radne navike i vrijednosti, stječe znanje i svijest o naučenom i potrebi očuvanja prirode kao i njegovanja baštine i pučkog stvaralaštva, učenici se informiraju i usmjeravaju te se stvaraju preduvjeti za prijenos i praktičnu primjenu znanja u životu i lokalnoj sredini.

U rad zadruge uključeno je više sekcija. Sekcije, svaka ima voditelja koji s učenicima provodi izvannastavne aktivnosti, koje su uključene u rad zadruge su: Mali dizajneri, Kreativna radionica, Mladi knjižničari, Grupa za ručni rad, Likovna radionica, Eko grupa.

Mali dizajneri marljivo su šivali i ukrašavali torbice od starih traperica. Šivali su i ukrasne vrećice. Na satovima ručnog rada učenici su učili o osnovama pletenja, vezenja i šivanja prema zadanom predlošku. Na likovnoj i kreativnoj radionici učenici su izrađivali božićne ukrase, adventski kalendar, eko jelku, uskrsno- proljetne vjenčiće, plemenske maske i to sve od materijala koji se mogu reciklirati. Eko grupa jako je aktivna u sakupljanju starog papira, plastičnih boca, čepova te je u čast obilježavanja Dana planeta Zemlje organiziran i nagradni natječaj učeničkih likovnih i literarnih radova. Učenici su se odazvali u jako velikom broju. Nagrađeno je 14 učeničkih radova, nagrada je bila odlazak u kino na projekciju filma „Zootropola“. Izrada sapuna je također aktivnost u kojoj je sudjelovao veliki broj učenika, a izrađivali su sapune od suncokretovog ulja, eteričnog ulja lavande i natrijeve lužine.

Za sljedeću školsku godinu je, na poticaj knjižničarke Vanje Jurilj, u planu uključivanje u projekt „Urbani vrtovi - Oaza za djecu“ u suradnji s udrugom OAZA koja za cilj ima osnivanje školskih vrtova u osnovnim školama. Kroz praktičan rad u vrtovima sudionici projekta, djeca od prvog do osmog razreda, upoznat će alate za obradu tla, naučit će rukovati pojedinim alatima, biti će u kontaktu s tlom i pritom se zabaviti. Na taj način će se djeci približiti tema zaštite okoliša i prirode njima razumljivim metodama i jezikom.

 

                                                                 Voditelji Učeničke zadruge: Dubravka Dumić i Marc A. Cinotti

preskoči na navigaciju