preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Mihanovića Zagreb

Login
Kada dođe jesen

 

Kada dođe zlatna jesen

i bojama iskiti

dol, 

ja uberem prvu žutu dunju

i stavim je u sobu

na stol.

... Kada dođe tmurna jesen, 

ja dignem ovratnik

kaputa,

u granju bijesno zviždi vjetar

i šušti listina

žuta.

... Kada dođe kasna jesen

i dosadne sipe

kiše, 

u moje sjećanje vraća se ljeto

kojega nema više.

       Stanislav Femenić

 

3. a-razredna stranica

4. a-razredna stranica

e-boravak

Sigurnost na internetu

Pravopisne vježbe

Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

e-Vježbaonica

e-Škole

Naša škola


Školski list "Mihić"

Školski projekt

Mi u medijima

LIST UČENIKA 8. b razreda

Priloženi dokumenti:
Nasa krila.pdf

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Tradicionalna talijanska kuhinja
Autor: Josipa Špoljarić, 2. 3. 2014.

Prošli mjesec upoznavali smo tradicionalnu talijansku kuhinju.


 

Saznali smo da je u prošlosti pizza bilo tijesto kojim su pekari provjeravali je li peć za pečenje dovoljno zagrijana. Kako se ipak tako pečeno tijesto ne bi bacalo, prodavali su ga sirotinji na ulicama. Zato je pizza kroz povijest bila i poznata kao hrana sirotinje.

Učili smo kako se zovu različiti oblici talijanske tjestenine i po čemu su dobili ime.

Istraživali smo koja je pizza omiljena među učenicima naše škole. Pobijedila je CAPRICCIOSA, tj. miješana pizza s rajčicom, sirom, šunkom, gljivama i maslinama.

U našem EU-projektu ipak nam je najzanimljiviji (i najukusniji!) trenutak bio oblikovanje pizza, pečenje u školskoj pećnici i degustiranje vlastitih kreacija. Zahvaljujemo tetama kuharicama koje su, s puno dobre volje, sudjelovale u ostvarenju ovoga mini-kulinarskog izazova.

učenici 4.a razreda

 

 



Priloženi dokumenti:
Sesame_Street_-_Garfield_s_Pasta_Song.avi (8.03 MB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju