preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Mihanovića Zagreb

Login
DABAR 2021.

 

Godina čitanja

Čitajmo da ne ostanemo bez riječi.

Tražilica
4. a - razredna stranica

Dan škole

Školski list "Mihić"

Mi u medijima

Radovi učenika
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dan bez roditelja
Autor: Danijela Šumić, 10. 3. 2015.

List iz dnevnika dječaka koji je ostao bez oba roditelja, učenički rad potaknut čitanjem djela „Mali ratni dnevnik“, Stjepana Tomaša. Kliknite na više i pročitajte učenički rad.


UTORAK, 8.00 sati

 Probudio sam se sav mokar i prestrašen. Sanjao sam svoje roditelje, rekli su mi da me vole i da paze na mene. No sada sam odjednom počeo sanjati događaj kada su poginuli htio sam se probuditi, ali nisam mogao.

 

UTORAK, 12.00 sati

 

Spremio sam knjige i sve naučio. Uskoro krećem u školu, ali i dalje mislim o roditeljima. Danas ću se u školi potruditi samo za njih.

 

UTORAK, 17.40

 

Napokon sam došao iz škole. Dobio sam puno petica, a čak me i učiteljica pohvalila. Sprijateljio sam se  sa još dva dječaka iz drugih razreda. Drago mi je da me nitko ne odbacuje iz društva zbog mojih roditelja. Sa Marinom sam se dogovorio da ćemo sutra zajedno pisati zadaću. Nadam se da će mi teta to dopustiti. Dok se ona ne vrati sa posla, ja ću je iznenaditi večerom. Roditelji bi sigurno bili ponosni na mene!!

 

UTORAK, 20.00 sati

 

Upravo smo tete i ja večerali. Sada se idem tuširati pa ćemo se kartati ili igrati neku društvenu igru. Za vrijeme večere  teta mi je pričala kakva je mama bila kada je imala godina kao i ja. Pričala mi je i kako su se mama i tata upoznali. Ti smiješni događaji su me razveselili i podsjetili koliko me moji roditelji vole i koliko ja njih volim.

 

UTORAK, 22.30

 

Teta i ja smo se odlično zabavili. Sada sam se spremio za spavanje i poželio laku noć mami i tati!

                                                         Katarina Grahovac, 6.a

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju