preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Mihanovića Zagreb

Login
DABAR 2021.

 

Godina čitanja

Čitajmo da ne ostanemo bez riječi.

Tražilica
4. a - razredna stranica

Dan škole

Školski list "Mihić"

Mi u medijima

 

Učenička zadruga dragovoljna je učenička organizacija. Učenici uključeni u Zadrugu pod vodstvom učitelja - mentora razvijaju  sposobnosti i interese te stječu i produbljuju tehnička, gospodarska, društvena, biološka i srodna znanja iz područja važnih za cjelokupan proizvodni proces od planiranja do tržišnog i drugog vrednovanja rezultata rada.

U Zadruzi se razvijaju radne navike i vrijednosti, stječe znanje i svijest o naučenom i potrebi očuvanja prirode kao i njegovanja baštine i pučkog stvaralaštva, učenici se informiraju i usmjeravaju te se stvaraju preduvjeti za prijenos i praktičnu primjenu znanja u životu i lokalnoj sredini.

U rad zadruge uključeno je više sekcija. Sekcije, svaka ima voditelja koji s učenicima provodi izvannastavne aktivnosti, koje su uključene u rad zadruge su: Mali dizajneri, Kreativna radionica, Mladi knjižničari, Grupa za ručni rad, Likovna radionica, Eko grupa.

Mali dizajneri marljivo su šivali i ukrašavali torbice od starih traperica. Šivali su i ukrasne vrećice. Na satovima ručnog rada učenici su učili o osnovama pletenja, vezenja i šivanja prema zadanom predlošku. Na likovnoj i kreativnoj radionici učenici su izrađivali božićne ukrase, adventski kalendar, eko jelku, uskrsno- proljetne vjenčiće, plemenske maske i to sve od materijala koji se mogu reciklirati. Eko grupa jako je aktivna u sakupljanju starog papira, plastičnih boca, čepova te je u čast obilježavanja Dana planeta Zemlje organiziran i nagradni natječaj učeničkih likovnih i literarnih radova. Učenici su se odazvali u jako velikom broju. Nagrađeno je 14 učeničkih radova, nagrada je bila odlazak u kino na projekciju filma „Zootropola“. Izrada sapuna je također aktivnost u kojoj je sudjelovao veliki broj učenika, a izrađivali su sapune od suncokretovog ulja, eteričnog ulja lavande i natrijeve lužine.

Za sljedeću školsku godinu je, na poticaj knjižničarke Vanje Jurilj, u planu uključivanje u projekt „Urbani vrtovi - Oaza za djecu“ u suradnji s udrugom OAZA koja za cilj ima osnivanje školskih vrtova u osnovnim školama. Kroz praktičan rad u vrtovima sudionici projekta, djeca od prvog do osmog razreda, upoznat će alate za obradu tla, naučit će rukovati pojedinim alatima, biti će u kontaktu s tlom i pritom se zabaviti. Na taj način će se djeci približiti tema zaštite okoliša i prirode njima razumljivim metodama i jezikom.

 

                                                                 Voditelji Učeničke zadruge: Dubravka Dumić i Marc A. Cinotti

preskoči na navigaciju